Belangrijkste voordelen

HomeVoordelenBelangrijkste voordelen

De belangrijkste voordelen van Ctrack fleet management software

Ctrack is gespecialiseerd in voertuig tracking en fleet management voor het MKB en grootbedrijf. Wij hebben voor ieder formaat & type wagenpark een oplossing. Op deze pagina zetten we de belangrijkste voordelen van de Ctrack fleet management software voor u op een rij.

Wij helpen u graag om uw wagenpark effectief, kostenefficiënt en milieubewust te beheren.

Goed om te weten:

De Ctrack ritregistratie software Fiscaalbox versie 1.0 heeft het Keurmerk Ritregistratiesystemen.

24/7 zicht op uw wagenpark

Track en Trace

24/7 locatie ongebonden toegang tot de Ctrack Track en Trace software, óók via smartphone en tablet. Daardoor heeft u altijd zicht op uw wagenpark, ook als u onderweg of elders bent.

U ziet de exacte posities en belangrijke statistieken. Als er sprake is van een spoedgeval, dan kunt u snel achterhalen wie daar vlakbij aan het werk is.

Voertuigvolgsysteem

Het Ctrack GPS fleet management systeem is geschikt voor kleine en grote vloten met bedrijfsauto’s, servicebussen, vrachtwagens en/of speciale voertuigen en voor groot werkmaterieel.

Naast realtime voertuig tracking houdt onze software met vooraf ingestelde intervallen ook voertuigposities bij. Daardoor kunt u zien waar voertuigen zich nu bevinden én waar ze geweest zijn.

Asset Tracking

Ctrack biedt u twee Asset Tracking oplossingen:

  • een autonome unit met batterij voor het traceren van ongemotoriseerd werkmaterieel en bijvoorbeeld containers
  • een track & trace unit met oplaadbare batterij voor het traceren van mobiele middelen zoals trailers en aggregaten

Rittenregistratie

Als u gebruikmaakt van de Ctrack software, dan beschikt u ook over een volledig geautomatiseerde rittenregistratie.

Dankzij het gebruiksvriendelijke systeem is een uitgebreide training of specialistische expertise niet nodig. U kunt er direct mee aan de slag.

In combinatie met een CANBus aansluiting wordt de kilometerstand van het voertuig overgenomen, wat handmatig ijken overbodig maakt.

Bedrijfsprocessen efficiënter maken

Zakelijke- en privékilometers bijhouden

De Ctrack fleet management software maakt het accuraat bijhouden van zakelijke- en privékilometers eenvoudig. Het enige wat de bestuurder hoeft te doen voor het starten van een rit, is instellen of deze zakelijk of privé is.

Zo wordt fiscale bijtelling voorkomen en kunnen urenstaten en overwerkdeclaraties eenvoudig gecontroleerd worden.

Route optimalisatie

Het traceren van voertuigen helpt bij het opstellen van betere routes en het efficiënt toekennen van werkzaamheden met behulp van connected navigatie.

De bijbehorende voordelen zijn legio, zoals een betere routeplanning, verbeterde medewerkersproductiviteit en lagere onderhouds- en brandstofkosten.

Connected navigatie

Connected navigatie is een tweeweg communicatiekoppeling tussen het Ctrack rittenregistratiesysteem en het navigatiesysteem.

Door deze twee systemen te koppelen kunnen binnen- en buitendienstmedewerkers met elkaar communiceren zonder gebruik te maken van mobiele telefoons.

Effectiever plannen

Sluitende uren- en kilometerregistraties blijven ontzettend belangrijk, maar onze fleet management software is tot veel meer in staat.

Steeds meer MKB’ers kiezen er dan ook voor om Ctrack software te verbinden en integreren met o.a. hun planningssysteem. De positieve effecten daarvan zijn al snel merkbaar:

  • het inplannen van regulier werk en het adequaat afhandelen van spoedgevallen verbetert, aangezien u precies weet wie zich waar bevindt
  • wachttijden worden gereduceerd, terwijl tegelijkertijd de productiviteit stijgt, net als het dienstverleningsniveau en de klanttevredenheid

Naadloze integratie met andere software

Belangrijke bedrijfsprocessen moeten goed en snel werken en liefst allesomvattend zijn. Het aan elkaar koppelen van software die deze processen mogelijk maakt en beheert, is dan ook essentieel.

Ctrack software integreert naadloos met de ERP systemen van onder andere Delinea, Exact, Microsoft, Navision, Oracle, PCA Mobile, SAP, Tensing, Triopsys en ViaData.

Brandstof- en onderhoudskosten tot 15% reduceren

Rapportagepakket

Ctrack’s rapportagepakket is zo opgezet dat u precies de informatie krijgt die u nodig heeft om uw wagenpark kostenefficiënt te beheren.

Het dashboard laat in één oogopslag de stand van zaken zien en prestaties zijn op voertuig- en bestuurdersniveau te bekijken. Daardoor kunt u snel ingrijpen als bijvoorbeeld de brandstofefficiency terugloopt of het rijgedrag te wensen overlaat.

Rapporten zijn direct te zien op uw scherm of planbaar via e-mail, om ervoor te zorgen dat relevante gegevens tijdig op de juiste plek belanden. Het rapportagepakket is eenvoudig te integreren in andere toepassingen.

Deze werkwijze brengt een brandstof- en onderhoudskosten daling met zich mee. Tegelijkertijd wordt de milieu impact gereduceerd door een afname van de CO2 uitstoot.

Monitoren brandstofverbruik

De Ctrack CAN-bus integratie is een garantievriendelijke oplossing die verbinding maakt met het CANBus-systeem van een voertuig voor het lezen van aanvullende bestuurdersgedragingen en motorbeheergegevens. Denk aan:

  • reiskilometers
  • gemiddeld aantal kilometers
  • RPM (omwentelingen per minuut)
  • snelheid meterstanden (ODO)

Deze integratie stelt u in staat om snel voertuiggebruik verbetergebieden te identificeren, met als gevolg dalende overheadkosten en minder milieu impact.

Rijgedrag verbeteren

Bepaald rijgedrag heeft een grote invloed op het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot van uw wagenpark. Denk bijvoorbeeld aan te hard rijden, abrupt remmen, te snel optrekken, lang stationair draaien en te hard door de bocht of over een verkeersdrempel gaan.

Met behulp van Ctrack Cdrive kunnen de gewenste gedragsveranderingen op een gebruikersvriendelijke manier gerealiseerd worden. Met een besparing van 8 tot 15% (!) en minder milieubelasting tot gevolg. Goed voor de mobiliteitskosten én uw bedrijfsimago.

Het belang van veilig rijden

Veilig rijden is de basis van duurzaam wagenparkbeheer. Minder schades, afnemende brandstof- en onderhoudskosten, CO2 reductie én een positiever bedrijfsimago. Een klassieke win/win situatie.

Uw wagenpark beveiligen

Bestuurders identificatie

Driver-ID, oftewel bestuurders identificatie, geeft bedrijven meer inzicht in de status en locatie van mobiele werknemers. Zowel historisch als in real-time.

Deze oplossing is vooral geschikt voor bedrijven die een reeks voertuigen beheren die door meerdere werknemers gebruikt worden.

Met beatuurdersidentificatie is het mogelijk bestuurders- en voertuiggegevens te scheiden voor meer inzicht in de verplaatsingen en acties van individuele bestuurders, ongeacht in welk voertuig ze rijden.

Incident meldingen

Onze software beschikt ook over een anti-diefstal- en fraudefunctionaliteit voor het detecteren en melden van potentiële risico’s, zoals pogingen tot frauderen met de batterij en het verstoren van GPS- of GSM-signalen.

Gestolen voertuig traceren

Iedere minuut telt als er sprake is van diefstal. Met behulp van Ctrack Track en Trace kunnen ook gestolen voertuigen getraceerd worden, waardoor het recovery team of de politie snel en doelgericht in actie kunnen komen.

Gebied management

Met geofencing is het mogelijk om bepaalde gebieden af te bakenen. Deze kunt u aanduiden als go- of no-go gebieden. Komt een voertuig in een no-go gebied dan volgt er een melding (alarm, e-mail of SMS).

Deze toepassing wordt bijvoorbeeld door autoverhuurbedrijven gebruikt. Want waarschijnlijk is er sprake van diefstal als het voertuig een aangegeven gebied verlaat. Zo kan het betreffende bedrijf snel actie ondernemen.

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken?