Terug naar klantcases

MVO doelstellingen bereiken met behulp van Inseego software

Bedrijf

Aannemingsbedrijf Alsema is gespecialiseerd in het leggen, monteren en testen van kabels.

Maakt gebruik van

Locatiebepaling, ritregistratie, Driver ID (bestuurdersidentificatie) en de rijgedrag module Inseego Driver.

Behaalde resultaten

Rijgedrag verbetering, dalende brandstof- en onderhoudskosten en vermindering CO2 uitstoot.

Aannemingsbedrijf Alsema is gespecialiseerd in het leggen, monteren en testen van kabels in de on- en offshore, de aanleg van drinkwater- en gasleidingen, rioleringen en rioolpersleidingen. Het bedrijf is ook actief in de installatietechniek en verhuurt en installeert tijdelijke installaties, bijvoorbeeld voor beurzen, tentoonstellingen en evenementen. Daarnaast verhuren ze ondermeer haspelwagens, kabeltrekmachines en elektrische lieren. Alsema is sinds 2014 Inseego klant.

MVO en duurzaamheid

“Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaamheid staan bij ons hoog op de agenda,” vertelt Bart Hamstra, Manager Gezondheid, Veiligheid en Milieu bij Alsema. “Wij willen zo duurzaam mogelijk bouwen en werken aan de netwerken in de ondergrondse infra en zo zuinig mogelijk omgaan met grondstoffen en energie. Logisch dus dat we de CO2-uitsoot zoveel als mogelijk willen beperken.”

“Voor het invoeren van energiebesparende maatregelen en de vermindering van de directe en indirecte CO2-productie, werken wij met de CO2-prestatieladder. Een heel nuttig hulpmiddel. De verbeterprojecten op het gebied van energiebesparing en CO2-reductie hebben we vastgelegd in ons Energiemanagementprogramma.”

Waarom rijgedrag zo belangrijk is

“Eén van de dingen waar we op focussen in verband met onze reductiedoelstellingen, is rijgedrag,” vervolgt Bart Hamstra. “Want als onze mensen zuinig omspringen met de voertuigen en veilig rijden, bespaar je niet alleen op de brandstof- en onderhoudskosten. Je zorgt ook voor aanzienlijk minder uitstoot. Daar is dus iedereen bij gebaat.”

“Omdat veel van onze voertuigen door meerdere mensen gebruikt worden, werken we met Inseego's Driver ID, bestuurders identificatie. Daardoor hebben we zowel historisch als real-time inzicht in de status en locatie van mobiele werknemers. Ook kunnen we rapporten opstellen over alle voertuigen die door bepaalde bestuurders gebruikt zijn.”

Ieder jaar minder CO2 uitstoot

“Om het rijgedrag te monitoren én verbeteren, maken we daarnaast gebruik van de module Inseego Driver. Je ziet in één oogopslag waar de besparingskansen zitten, wat doelgericht actie ondernemen echt een stuk makkelijker maakt. De prestatie indicatoren die wij het belangrijkst vinden, worden overzichtelijk weergegeven in duidelijke grafieken en tabellen.”

“Het is onze ambitie om elk jaar onze CO2 uitstoot te verminderen. Wij denken dat dit mogelijk is door bewuster om te gaan met energie. En de Inseego software helpt ons daarbij, dat is duidelijk.”

“Als je doelbewust bezig bent met MVO en duurzaamheid, dan is Inseego de software die je helpt en ondersteunt om echt te verduurzamen en stappen vooruit te zetten,” besluit Bart Hamstra.

Wij gaan graag met u in gesprek!

Wij bieden u 24/7 zicht op uw wagenpark en snelle, betrouwbare breedband oplossingen.

Inseego