“Als je met het verduurzamen van je wagenpark bezig bent, dan moet je ook naar rijgedrag kijken”

Pactum Installatietechniek is een totaalinstallateur die vanuit hun vestiging in Deventer zowel de lokale als regionale markt van Apeldoorn, Deventer en Zutphen bedient. Ze focussen zich op nieuwbouw, renovatie, verbouw, onderhoud & service en totaalprojecten in de woning- en utiliteitsbouw. Het bedrijf heeft een eigen onderhoudsdienst die 24/7 beschikbaar is voor klanten. Pactum is sinds 2001 Ctrack klant.

Fleetmanagement is meer dan track en trace

Arjen Vels Pactum

“Duurzaamheid is voor ons een belangrijk onderwerp,” vertelt Directeur Arjen Vels (rechts op de foto).

“Niet alleen richting onze klanten, waar we ook zonnepanelen en zonneboilers installeren, maar ook binnen ons eigen bedrijf. Tegenwoordig heb je zoveel tools waarmee je de efficiency verbetert, kosten bespaart én het milieu minder belast.”

“De Ctrack software is daar een goed voorbeeld van,” aldus Daniel Doze, Hoofd Binnendienst Afdeling Projecten. “De fleetmanagement software is stabiel en betrouwbaar én biedt veel van dat soort moderne tools. Wij willen namelijk meer dan alleen track en trace, zoals rijgedrag verbeteren en urenstaten controleren.”

“Als je met het verduurzamen van je wagenpark bezig bent, dan moet je ook naar rijgedrag kijken,” vult Arjen Vels aan. “Hoe beter mensen rijden, hoe minder onderhouds- en brandstofkosten je hebt, terwijl tegelijkertijd de CO2 uitstoot afneemt en het op de weg veiliger wordt. Kortom, win-win-win.”

Urenstaten en rapportages

“Dat het goed bijhouden van uren belangrijk is, is natuurlijk logisch,” aldus Daniel Doze. “Met behulp van Ctrack kunnen we de urenstaten eenvoudig controleren, wat onze boekhoudafdeling veel tijd scheelt.”

“Waar we ook goed gebruik van maken, is het Ctrack rapportagepakket,” vertelt Arjen Vels. “Daar is veel nuttigs uit te halen waar je als bedrijf concreet mee aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan rijgedraganalyses, wat je gepland hebt versus de werkelijkheid en wat de service en onderhoud status is van de voertuigen.”

“Het mag duidelijk zijn waarom we al zo lang bij Ctrack zitten,” besluiten de heren. “Het is de combinatie van betrouwbare degelijkheid, mee kunnen gaan met de eisen van de huidige tijd en altijd blijven meedenken met je klant. En Ctrack heeft ook nog eens een eigen helpdesk die heel goed bereikbaar is. Deze manier van werken past helemaal bij Pactum.”