Mammoet kiest wereldwijd voor Ctrack fleetmanagement software

Mammoet, wereldwijd marktleider op het gebied van zwaar hijswerk en transportwerkzaamheden, heeft besloten om voor al haar voertuigen, kranen, trucks, trailers en powerpacks Ctrack fleetmanagement software te gebruiken. De wereldwijde uitrol van de implementatie wordt vanuit Ctrack Nederland begeleid. Mammoet is een bedrijf in beweging en heeft onlangs haar marktleiderschap versterkt met de overname van de Britse concurrent ALE.

Forse uitbreiding samenwerking Mammoet en Ctrack in Nederland

“In Nederland zijn ongeveer 500 voertuigen uitgerust met de ritten- en urenregistratie van Ctrack,” vertelt Hermen Kamp (links op de foto), één van Mammoet’s Equipment Managers. “Het gebruik van de Ctrack software heeft ons forse besparingen en meer efficiency opgeleverd door de automatisering van de planning, de kilometerregistratie voor de fiscus en de draaiuren van de kranen.”

“Omdat we zo tevreden zijn met Ctrack’s fleetmanagement oplossingen, hebben we besloten om ook voor de 750 Self-Propelled Modular Transporters (SPMT trailers) en hydraulische aggregaten (powerpacks) Ctrack te gebruiken.”

Toegang tot alle data vanuit Mammoet’s backoffice software

Mammoet maakt naast plaatsbepaling ook veel gebruik van de onderhoudsmodule van Ctrack,” aldus Hermen Kamp. “Zo wordt van de powerpacks op de SPMT trailers het motormanagement uitgelezen. Denk daarbij aan zaken zoals motorbelasting, temperatuur en brandstofverbruik. Afstanden worden via het snelheidssignaal doorgegeven.”

“Ctrack heeft dit alles op maat gemaakt voor ons, inclusief speciale rapportages. Wat extra mooi is, is dat we toegang hebben tot alle data via de SAP backoffice software die we gebruiken dankzij de interface (API) die Ctrack hiervoor gebouwd heeft. We hoeven dus niet in te loggen in twee verschillende systemen.”

Ctrack werkt wereldwijd samen met Mammoet

Hilger van Dam (rechts op de foto), Ctrack’s Managing Director Europe: “Voor Mammoet Amerika gaan we voertuigen, trucks, trailers en kranen uitrusten met Ctrack. In Amerika en internationaal leveren we de nieuwe GPS standaard met 4G modems en CAN-bus uitlezing-module.”

“Het gaat in totaal om een uitbreiding van ongeveer 2.500 eenheden. Een verdubbeling van onze footprint. Mammoet Noord Amerika gebruikt onze oplossing hoofdzakelijk voor planning en onderhoud.”

“We zijn actief voor Mammoet in de US, Canada, Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Nederland, Denemarken, Australië, Maleisië en in het Midden Oosten en Afrika. We zijn echt super trots op de keuze voor ons door Mammoet wereldwijd omdat ze zo tevreden zijn hier in Nederland.”

Wereldwijde uitrol wordt begeleid vanuit Nederland

“Vanuit Nederland begeleiden we de wereldwijde uitrol,” vervolgt Hilger van Dam. “Op dit moment zijn we bezig om informatie specifiek voor Mammoet’s kranen te ontsluiten, zodat de planner de inzet van de kraanvloot kan optimaliseren en onderhoud specifieker uitgevoerd kan worden op basis van gebruik.”