Van Doorn

HomeKlanten aan het woordCase studiesVan Doorn
  • Bedrijf:
    Van Doorn “vormt de buitenruimte van morgen”
  • Maakt gebruik van:
    locatiebepaling, ritregistratie, de rijgedrag module Cdrive, het Executive Dashboard en de CAN-bus integratie
  • Behaalde resultaten:
    verbeterd rijgedrag en een brandstofverbruik daling van 10%

5 rijgedrag tips van Van Doorn

De brandstofbesparing die met aangepast rijgedrag gerealiseerd kan worden, loopt al snel op tot 10% of meer. Bij Van Doorn, onderdeel van de Leeuwenstein groep en al vele jaren Ctrack klant, scheelt het op jaarbasis duizenden euro’s. Van Doorn zet zich in voor een duurzame, mooie en veilige buitenruimte voor iedereen.

Directeur Barend van Doorn geeft 5 concrete rijgedrag tips vanuit de dagelijkse praktijk van zijn bedrijf:

1. “Spreek chauffeurs aan op snelheid”

Sinds Van Doorn Cdrive gebruikt, is het brandstofverbruik met 10% gedaald. Medewerkers die harder rijden dan 83 km/uur worden namelijk op twee manieren aangesproken op hun gedrag:

“Elke week wordt een snelheidsrapportage in Ctrack gemaakt en een lijst met gereden snelheden verspreid,” aldus Van Doorn. “Medewerkers worden daarnaast ook persoonlijk aangesproken op overschrijdingen.”

2. “Ga overmatig stationair draaien tegen”

De focus op snelheid had direct effect, dus pakte Van Doorn door op overmatig stationair draaien. Een gemiddelde vrachtwagen draait 2,5 uur per week stationair. Dat kost al snel 5 liter diesel per uur.

“Ctrack geeft met één druk op de knop inzicht. Ook deze rapportage delen we met onze medewerkers en we spreken hen er actief op aan.”

3. “Monitor al het rijgedrag”

Cdrive geeft u niet alleen inzicht in snelheid en stationair draaien. Ook ander rijgedrag, zoals acceleraties en het nemen van bochten en verkeersdrempels, kunt u onder de loep nemen.

“Met de rapportages in de hand kan ik bestuurders aansporen om bijvoorbeeld zo gelijkmatig mogelijk te rijden, met een laag toerental in de hoogste versnelling.”

4. “Blijf continu monitoren en rapporteren”

Om de grootst mogelijke brandstofbesparing te realiseren, is het belangrijk dat u het rijgedrag blijft monitoren en rapporteren. Directeur Van Doorn:

“Wij maken elke week een rapportage en delen deze met de chauffeurs. Zo krijgen zij zelf ook inzicht in hun rijgedrag. Bovendien spreken we hen in de functioneringsgesprekken aan op overschrijdingen.”

5. “Gebruik het Executive Dashboard voor extra rendement”

Van Doorn Geldermalsen BV maakt ook gebruik van Ctrack’s Executive Dashboard voor een diepgaander inzicht in de wagenpark prestaties. Daarnaast is het brandstofgebruik live te monitoren dankzij de CAN-bus aansluiting.

“Je kunt Cdrive ook gebruiken zonder het Executive Dashboard,” aldus Barend van Doorn. “Maar wij werken graag met het KPI dashboard en kunnen die extra operationele inzichten goed gebruiken. Want wat is het gevolg van dit alles, zowel op korte als lange termijn? Een enorme brandstofbesparing!”

Ctrack software

Neem vandaag nog contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvragen