FRL post

HomeKlanten aan het woordCase studiesFRL post
 • Bedrijf:
  FRL post, sinds 2008 Ctrack klant, is een allround specialist op het gebied van bezorging en logistiek
 • Maakt gebruik van:
  locatiebepaling, ritregistratie en de rijgedrag module Cdrive
 • Behaalde resultaten:
  brandstofkosten die blijven dalen en een efficiëntere planning

Beter plannen, rijgedrag verbeteren en brandstofkosten besparen

FRL post is de allround specialist op het gebied van bezorging en logistiek. Het bedrijf is gevestigd in Leeuwarden en biedt landelijke dekking op het gebied van postbezorging, huis-aan-huis verspreiding en pakket -en palletdistributie voor de zakelijke markt. FRL is sinds 2008 Ctrack klant.

Uitgebreid wagenpark om klanten optimaal te bedienen

“Begin jaren negentig van de vorige eeuw kwam in Nederland de regionale postbezorging op, als alternatief voor de nationale spelers,” vertelt Klaas Halma, Manager Post & Distributie. “Daar heeft onze grondlegger Lieuwe Dijkstra op ingespeeld. 1 januari 1993 is hij officieel van start gegaan met FRL streek- en stadspost.”

“FRL is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een full-service bezorgbedrijf met meerdere werkmaatschappijen,” vervolgt Klaas Halma. “Ons bedrijf telt meer dan 100 vaste medewerkers, enkele honderden postbezorgers en ruim 2.000 huis-aan-huis bezorgers, welke wekelijks 2 tot 4 miljoen folders, kranten en ander (reclame)drukwerk voor ons verspreiden. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid wagenpark waarmee we onze klanten optimaal kunnen bedienen.”

Beter plannen + beter rijden = dalende brandstofkosten

“Je hebt als organisatie van alles nodig om je dienstverlening op een hoog peil te houden. Eén van de zaken die daarin voor ons een belangrijke rol spelen, is de Ctrack fleetmanagement software. Zo kunnen we bijvoorbeeld met Ctrack Online onze post-uitleveringsroutes naar de bezorgers volgen en dat komt onze planning ten goede.”

“Maar we doen nog veel meer met Ctrack. We gebruiken namelijk ook hun rijgedrag module Cdrive, waarmee je rijgedrag kunt monitoren én verbeteren. Bestuurders worden daarmee echt op een positieve manier gestimuleerd om hun rijgedrag te verbeteren.”

“Onze buitendienstmedewerkers krijgen iedere week hun persoonlijke rijgedrag scorekaart in de mailbox en de meesten willen toch echt liever een 8 of 9 halen in plaats van een 5 of een 6. Zo maak je elkaar een beetje gek en dat heeft een positief effect op de brandstofkosten. Die blijven dalen.”

Waarom FRL met Ctrack werkt

“Ctrack’s software is stabiel, betrouwbaar en overzichtelijk en je kunt er makkelijk mee werken. Maar wat we minstens zo belangrijk vinden, is dat het prettig samenwerken is. De Ctrack’ers begrijpen hoe onze business in elkaar zit en kunnen daardoor met je meedenken. Ik kan Ctrack dan ook echt aanbevelen,” besluit Klaas Halma.

Meer informatie over Ctrack fleetmanagement software

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 078 – 644 93 34.

Contactformulier

 • * deze velden zijn verplicht
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.