Rittenregistratie / Kilometerregistratie

HomeFleetmanagementRittenregistratie / Kilometerregistratie

Rittenregistratie / kilometerregistratie software

Met de software van Ctrack geen zorgen over uw rittenregistratie en nooit meer handmatig een kilometer administratie bijhouden. Na de installatie van ons GPS rittenregistratie systeem in uw voertuigen, worden alle gereden ritten en kilometers automatisch geregistreerd – conform de Belastingdienst vereisten.

Met onze ritten- en kilometerregistratie software voor uw gehele wagenpark heeft u:

 • een sluitende privé/zakelijke kilometerregistratie
 • realtime voertuig tracking die altijd en overal gebruikt kan worden
 • track en trace met behulp van hoge kwaliteit kaarten, inclusief satelliet- en straatweergave

Ook kunt u routes opnieuw afspelen. Daarnaast helpt onze software met het voorkomen van ongeautoriseerd voertuiggebruik, en het verminderen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

In combinatie met een CAN-bus aansluiting wordt de kilometerstand van het voertuig overgenomen, wat handmatig ijken overbodig maakt.

Ctrack software

Neem vandaag nog contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvragen

Klanten aan het woord:

Ctrack heeft het Keurmerk voor Ritregistratie, wat je de zekerheid geeft dat voldaan wordt aan de vereisten van de Belastingdienst. Verder is realtime locatiebepaling heel belangrijk voor ons, omdat we nauwgezet willen plannen. Ook maken we veel gebruik van de rapportagemogelijkheden. En we zijn erg te spreken over het persoonlijke contact met Ctrack.

ASP Noard

Yvonne IJsebaart, Planner
ASP Noard

Wij wilden rittenregistratiesoftware met keurmerk die naadloos integreert met ons ERP-systeem. Die het planningsproces versoepelt en alle uren stipt bijhoudt, waardoor je meer rendement haalt uit de werkweek. Dat verbeterde rendement behalen wij al jarenlang en tot op de dag van vandaag met behulp van de betrouwbare en stabiele Ctrack software.

Bruynzeel Keukens

Gilbert Jansen, Teamleider servicemonteurs en inmeters
Bruynzeel Keukens

Met Ctrack kunnen we alle bewegingen monitoren en zelfs routes naspelen. Ook zijn we in staat rapportages aan te maken waarin bijvoorbeeld staat welke bussen zich op welk moment op welke plek bevinden. Ook voorkomt Ctrack het privé rijden met servicebussen.

Kemkens Installatiebedrijf

Jitse den Bieman, Hoofd ICT
Kemkens Installatiebedrijf

Een sluitende kilometerregistratie en brandstofkosten besparen liggen het meest voor de hand, maar ook op andere vlakken maakt Ctrack je bedrijfsvoering makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan de bewijslast richting klant voor wat betreft de gewerkte uren en het voorkomen van ongeautoriseerd voertuiggebruik.

Kous Hoveniers

Aart Kous, Eigenaar
Kous Hoveniers

Met Ctrack zie je wie zich waar bevindt, op ieder moment van de werkdag. Dat is ontzettend handig, zeker als je een spoedgeval hebt. Verder gebruiken we ook het Live Activiteiten Dashboard. Daarmee krijg je in één grafisch overzicht inzicht in de daadwerkelijke, dagelijkse efficiency en door het 24-uurs-tijdskader wordt er op kantoor actiever meegekeken en sneller gereageerd.

Otolift Trapliften

Ruud Schreuder, Servicemanager
Otolift Trapliften

Volledig geautomatiseerde rittenregistratie

U beschikt over een volledig geautomatiseerde ritregistratie nadat de Ctrack GPS kastjes onzichtbaar ingebouwd zijn in de voertuigen.

Het maakt niet uit waar u bent of hoe laat het is: u heeft altijd toegang via internet. En het werkt óók op ieder type smartphone en tablet.

Dankzij het gebruiksvriendelijke systeem is een uitgebreide training of specialistische expertise niet nodig. U kunt er direct mee aan de slag.

Duidelijke rapportages geven per project overzichtelijk inzicht in de ritregistratie van reis- & werktijden en aankomst- & vertrektijden, wat het facturatieproces vereenvoudigt.

rittenregistratie/kilometerregistratie van Ctrack op smartphone

Keurmerk Ritregistratiesystemen

Onze online rittenregistratie Fiscaalbox versies 1.0 en 2.0 hebben het Keurmerk Ritregistratiesystemen. Dankzij deze Keurmerk RRS certificering weet u zeker dat de Ctrack rittenregistratie software:

 • volledig up-to-date is
 • aan de laatste privacy en databeveiliging eisen voldoet
 • geaccepteerd wordt door de Belastingdienst

KEURMERK Ritregistratiesystemen Ctrack NL

Hoe elektronische rittenregistratie werkt

De automatische rittenregistratie van Ctrack registreert alle kilometers, ritten, adressen en andere gegevens die nodig zijn voor de fiscus.

Alle gereden ritten zijn direct zichtbaar in de Online omgeving. U heeft altijd toegang tot de rit gegevens, ook op uw smartphone en tablet.

Alles is dus gedigitaliseerd, wat het handmatig bijhouden van ritten overbodig maakt.

Meer dan één bestuurder per voertuig?

Bestuurdersidentificatie (Driver ID) is ideaal als u een reeks voertuigen beheert die door meerdere werknemers gebruikt worden. Daardoor kunt u altijd zien wie, waar en wanneer in welk voertuig rijdt of heeft gereden.

Snel ontdekken wat Ctrack voor uw bedrijf kan betekenen?
Vraag dan onze online demo van 30 minuten aan.

NU EEN ONLINE DEMO AANVRAGEN

Ctrack digitale rittenregistratie / kilometerregistratie

Om bijtelling te voorkomen, moet u kunnen aantonen dat u minder dan 500 privékilometers per jaar rijdt. Dat kan met ons ritregistratiesysteem, waarmee u tijd bespaart én voldoet aan de fiscale vereisten.

Het maakt niet uit wat het formaat van uw wagenpark is en in welke branche u zit, Ctrack levert precies wat u nodig heeft. Wij werken namelijk samen met zowel MKB bedrijven als het grootbedrijf.

Lees over de ervaringen van onze klanten, bekijk de case studies en/of neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende demonstratie.

3 veelgestelde vragen

1. Is rittenregistratie / kilometerregistratie verplicht?

Als u wilt aantonen dat u op jaarbasis minder dan 500 kilometer in een zakelijk voertuig rijdt, dan moet u een ritregistratie bijhouden. Het alternatief is bijtelling betalen.

2. Waar moet de registratie aan voldoen volgens de Belastingdienst?

In een kilometer-/rittenregistratie moet het volgende vermeld worden:

 • merk
 • type
 • kenteken
 • de periode waarin u het voertuig gebruikt heeft
 • ritgegevens

 

Per rit zijn de volgende gegevens nodig:

 • de datum
 • begin- en eindstand van de kilometerteller
 • het vertrek- en aankomstadres
 • de route die u hebt gereden
 • of het een privé- of zakelijke rit is
 • de privé omrij kilometers als tijdens een rit zowel zakelijke als privékilometers worden gereden
  (meer info vindt u op deze Belastingdienst pagina)

 

De Ctrack software houdt deze gegevens automatisch voor u bij.

3. Hoe lang moet je de rittenregistratie / kilometerregistratie bewaren?

Het is wettelijk vastgesteld dat bedrijven en zelfstandigen hun administratie 7 jaar moeten bewaren.