10 wagenparkbeheer software voordelen

Wat zijn de voordelen van wagenparkbeheer software voor uw bedrijf? Op welke manier kunt u meer uit een fleetmanagement systeem halen? Daar gaan we in deze blog graag dieper op in.

Inhoudsopgave

Wat is fleetmanagement?

Fleetmanagement, oftewel wagenparkbeheer, draait om het beheren van (bedrijfs)voertuigen zoals auto’s, bestelwagens, vrachtwagens en bussen, maar ook materieel, zoals trailers, kranen en containers. Het doel ervan is deze middelen zo efficiënt en veilig mogelijk te gebruiken, inclusief goed onderhoud.

Met behulp van een fleetmanagement systeem beheert u uw wagenpark effectiever, kostenefficiënter en milieubewuster. Dit kan worden bereikt door het combineren van:

  • voertuig tracking
  • brandstofverbruik monitoring
  • rijgedrag monitoring én verbetering
  • urenregistratie
  • het tijdig signaleren van (preventief) onderhoud

Het gaat dus niet alleen maar om exact weten waar voertuigen zich bevinden, het welbekende track en trace, al is dat nog zo belangrijk. Onze fleetmanagement software heeft u veel meer te bieden. We zetten 10 voordelen op een rij.

10 wagenparkbeheer software voordelen

1. Track en Trace

Het track en trace systeem geeft de locaties van uw voertuigen via GPS door. Deze gegevens ziet u vervolgens in uw Online account. Zo kunt u op ieder moment van de dag (thuis, op kantoor of onderweg), precies zien wie waar is, wat extra handig is als er een spoedgeval is.

2. Sluitende privé/zakelijke kilometerregistratie

Van iedere rit worden de gegevens geregistreerd die belangrijk zijn voor het correct bijhouden van de kilometerregistratie. Daarnaast heeft de Ctrack ritregistratie software Fiscaalbox 1.0/2.0 het Keurmerk Ritregistratiesystemen. U kunt er dus van op aan dat het geaccepteerd wordt door de Belastingdienst.

3. Brandstof besparen

Brandstof besparen is voor veel bedrijven een topprioriteit. Door het brandstofverbruik van uw wagenpark te monitoren met behulp van onze software, wordt glashelder waar er ingegrepen moet worden en wat u juist wilt stimuleren. De besparing die dit oplevert kan oplopen tot 15%.

4. Rijgedrag verbeteren

Ook het rijgedrag kunt u monitoren, met als doel het te verbeteren en zo brandstof- en onderhoudskosten te besparen en de veiligheid te vergroten. Denk hierbij onder andere aan snelheidsovertredingen en hoe hard er opgetrokken of geremd wordt.

Medewerkers worden er ook op een positieve manier bij betrokken via de Cdrive rijgedrag app. Daarin kunnen zij zien welke positieve resultaten hun verbeterde rijgedrag oplevert.

5. Beter (preventief) onderhoud

Door het consequent inplannen van (preventief) onderhoud en het snel laten uitvoeren van reparaties, zullen de kosten en milieu belasting verminderen. Want goed onderhouden voertuigen presteren op alle vlakken beter.

Ook wat dit betreft zorgt Ctrack’s wagenparkbeheer software voor het benodigde inzicht, waardoor u onderhoudswerkzaamheden tijdig kunt inplannen..

6. Integratie met ERP systeem

Ctrack software is te integreren met de ERP systemen van onder andere Delinea, Exact, Microsoft Dynamics, Microsoft Navision, Oracle, PCA Mobile, SAP, Tensing, Triopsys en ViaData. Deze integratie vereenvoudigt het beheren van belangrijke bedrijfsprocessen.

7. Voertuigsensor en motormanagement data direct uitlezen

Dankzij een CAN-bus integratie kunt u voertuigsensor en motormanagement data direct inzien via het Ctrack dashboard. Denk daarbij onder andere aan brandstofverbruik, RPM (Rotations Per Minute) en oliedruk.

8. Meer doen met minder voertuigen

Het wagenpark verkleinen is in sommige gevallen een reële optie. Technieken zoals bestuurders identificatie en Plug & Play maken het mogelijk dat eenzelfde aantal medewerkers uit de voeten kan met minder voertuigen.

9. Beter plannen

Hoe beter alle werkzaamheden ingepland worden, hoe minder kilometers uw buitendienstmedewerkers maken. Het traceren van voertuigen helpt u bij het opstellen van betere routes en het efficiënt toekennen van werkzaamheden. Daarmee bespaart u op de lange termijn tijd en geld.

10. Koppelingen met andere applicaties

Om uw bedrijfsvoering te vergemakkelijken, hebben wij koppelingen gemaakt met andere software. Als Ctrack klant kunt u daardoor gebruik maken van:

– een urenregistratie app

In ons fleetmanagement pakket zit de mogelijkheid om te koppelen met een urenregistratie app. Daarmee voeren buitendienstmedewerkers uren ter plekke in, terwijl tegelijkertijd synchronisatie plaatsvindt met achterliggende bedrijfssystemen.

Buitendienstmedewerkers, planners en administratief personeel kunnen met behulp van deze applicatie efficiënter werken, sneller reageren en meer opdrachten of taken uitvoeren.

– de parkeer app EasyPark

Dankzij een slimme koppeling met deze parkeer app zorgt Ctrack ervoor dat wanneer het voertuig begint te rijden, de parkeeractie automatisch gestopt wordt. Een ander groot voordeel van EasyPark is dat je vooraf een eindtijd kunt instellen.

Met deze app bespaart u 10 tot 20% op de parkeerkosten en wordt de kans op een parkeerboete nihil. Daarnaast krijgt u meer inzicht in de parkeerkosten en hoeft u niet meer met losse bonnetjes te werken. Ook kunt u kenmerken toevoegen aan parkeeracties.

Toekomstbestendig wagenparkbeheer met Ctrack software

Dit soort wagenparkbeheer software voordelen hebben een positieve invloed op de bedrijfsvoering van zowel het MKB als het grootbedrijf, in allerlei sectoren. Dat ziet u ook terug op deze testimonial pagina en in de vele case studies.

Wilt u snel ontdekken wat Ctrack voor uw bedrijf kan betekenen? Vraag dan onze online demo van 30 minuten aan of bel 078 – 644 93 34 voor meer informatie.