Vlootbeheer combineren met slimme telematica

Bij Het Financieele Dagblad van woensdag 30 september 2015 is de Smart Mobility special van uitgeverij Mediaplanet bijgesloten. Naast partijen zoals de ANWB en Transport en Logistiek Nederland, heeft ook Ctrack hier een bijdrage aan geleverd.

Een concreet praktijkvoorbeeld: identificatie software voor KES

Hilger van Dam, directeur Ctrack Benelux, vertelt in de Smart Mobility special over het identificatie software platform dat wij ontwikkeld hebben voor KLM Equipment Services:

KES koos uit 9 leveranciers voor ons. Dat gebeurde na een uitgebreide tenderprocedure, waarbij ook referentiebezoeken zijn afgelegd en gebruikers-tevredenheid is meegenomen. KES beargumenteerde de keuze voor ons als volgt:

We kozen voor Ctrack vanwege de gunstige combinatie van de nieuwste techniek, gebruiksgemak, prijs en service.

Daar zijn we trots op. Voor ons is het een prachtige opdracht, het is een echt partnership.

Onze allesomvattende oplossing voor KES is een mooi voorbeeld van hoe wij werken. Het was zaak om van al die bijzondere voertuigen het gebruik in kaart te brengen en de data-output met de bestaande softwareplatforms van KES te verbinden.

Ook andere bedrijven kunnen profiteren van deze ontwikkelingen

Met de ontwikkelde identificatie software en uniforme koppelingen kunnen bedrijven per gebruikersgroep het gebruikersbeheer helemaal uit handen geven zonder de regie te verliezen. Het bespaart uren aan administratief werk.

Zo biedt dit systeem ook de basis voor de opkomende behoefte het wagenpark te flexibiliseren. De tijd van de heilige koe is nu echt voorbij.

In de toekomst verwachten wij dat organisaties steeds vaker voor de flexibele mix van voertuigen en werkmaterieel met onze telematica gaan kiezen. We zijn de markt op dit gebied ver vooruit en de voordelen liggen voor het oprapen.

Lees het volledige interview met Hilger van Dam of klik op onderstaande afbeelding voor de uitvergroting. Alle artikelen die in de Smart Mobility special staan, zijn terug te vinden op het online platform Over Mobiliteit.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over Smart Mobility of andere vragen heeft. Meer informatie over wat wij voor andere klanten doen en wat dat voor hen betekent, vindt u op de pagina case studies.