Sasol Solar Challenge schakelt Ctrack in

Dit jaar heeft de organisatie van de tweejaarlijkse Sasol Solar Challenge de event tracking toevertrouwd aan Ctrack. Ons GPS fleetmanagement systeem verzamelt alle belangrijke data en zorgt ervoor dat de 14 deelnemende teams, waaronder het Nederlandse Nuon Solar team, goed te volgen zijn.

De kracht van duurzame energie

De Sasol Solar Challenge wil de kracht van duurzame energie op het grote publiek overbrengen. Daartoe worden zowel internationale als regionale studenten wetenschap, engineering en technologie uitgedaagd om hun vindingrijkheid te demonstreren door het ontwerpen van zon aangedreven voertuigen van wereldklasse.

Hein Jordt, Algemeen Directeur van Ctrack Zuid-Afrika: “In de Sasol Solar Challenge worden de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van elektrische voertuigen en zonne energie samengebracht. Het is een wereldwijd topevenement en wij vinden het natuurlijk fantastisch dat het in Zuid-Afrika plaatsvindt. Wij willen bijdragen aan een duurzame en milieuvriendelijke toekomst en ondersteunen daarom deze Challenge.”

Racen op zonne energie van 24 september t/m 1 oktober 2016

De Sasol Solar Challenge is zaterdag 24 september van start gegaan bij het CSIR International Convention Centre in Pretoria en duurt 8 dagen. De finishlijn is in Kaapstad, bij het V&A Waterfront, op zaterdag 1 oktober.

De teams managen hun op maat gemaakte, zonaangedreven voertuigen zelf, terwijl ze over de Zuid-Afrikaanse vlaktes racen. In totaal wordt er zo’n 2.000 kilometer afgelegd, met variërende wegomstandigheden.

Sasol Solar Challenge kiest voor Ctrack’s fleetmanagement software

De Sasol Solar Challenge organisatie heeft gekozen voor Ctrack vanwege haar geavanceerde fleetmanagement software. Daardoor kunnen alle deelnemers en de ondersteundende teams in real time gevolgd worden. Het accuraat meten van de dagelijks afgelegde afstanden en de reisinformatie en reistijd, zijn tenslotte van wezenlijk belang bij het aanwijzen van de overall winnaar.

Daarnaast beschikken de support teams over driver terminal apparaten. Daardoor kunnen zij real time navigatie en routeplanning beslissingen nemen, zodat maximale snelheden behaald kunnen worden, terwijl er zo min mogelijk energie verbruikt wordt. Gedurende de Challege geeft het Ctrack Zuid-Afrika team data analyse ondersteuning en begeleiding.

Deelnemers volgen via interactieve routemap

Ondanks dat delen van de Challenge door afgelegen, landelijk gebied gaat, kan de race toch gevolgd worden. Er is namelijk een dedicated online portal ingericht dat draait op de Ctrack software. De exacte positie van iedere deelnemer is daarop te volgen via een interactieve routemap die steeds in real time ge-update wordt.

Winstone Jordaan, Sasol Solar Challenge directeur:”We zijn erg dankbaar dat Ctrack meedoet aan de Sasol Solar Challenge 2016. Dankzij hun dienstverlening kunnen wij het event goed monitoren én mensen de mogelijkheid bieden om de deelnemers te volgen terwijl ze door Zuid-Afrika racen.”