Mobiliteit is meer dan een sluitende rittenregistratie

Er is veel veranderd sinds de opkomst van telematica technologie. Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen, maar ruim 10 jaar geleden zaten er nog antennes op GPS apparaten. Het verzamelen van data had toentertijd veel beperkingen. De hedendaagse IT infrastructuur biedt veel meer kansen en mogelijkheden.

Fleetmanagement is dankzij Cloud Computing Big Data geworden

Ali Çemrek, Sales Manager van Ctrack Benelux vertelt: “De Ctrack telematica oplossingen zijn in staat om een enorme hoeveelheid data te verzamelen, verbinden en analyseren. Denk aan zaken zoals brandstofverbruik, bestuurdersidentificatie, rijgedrag en tankpasintegratie.”

Tel daar software ontwikkelingen als Application Programming Interfaces (API’s) bij op en het wordt meteen duidelijk dat we nog maar aan het begin staan van wat er met telematica mogelijk is. Grootschalige integratie met nieuwe en bestaande bedrijfssystemen is de volgende stap.

Integratie met planning, CRM pakket en boekhoudprogramma

De mate waarin dat op dit moment gebeurt, is slechts het prille begin. Ali: “Zowel MKB’ers als het grootbedrijf zijn enorm gemotiveerd om doelmatiger te werken. En dat gaat echt veel verder dan een koppeling maken met het facturatie programma.

Natuurlijk blijven sluitende uren- en kilometerregistraties ontzettend belangrijk. Maar fleetmanagement is al langer veel meer dan dat. Wij verwachten dat steeds meer klanten ervoor zullen kiezen om Ctrack software te verbinden en integreren met o.a. hun planning, CRM pakket en boekhoudprogramma.”

Mobiliteitskwesties die op de korte en middellange termijn urgenter zijn

Ali is echter ook realistisch: “Voor de meeste MKB’ers zijn veel van die nieuwe Big Data ontwikkelingen nog toekomstmuziek. Concrete zaken zoals een sluitende rittenregistratie en het terugdringen van mobiliteitskosten, krijgen meer aandacht. En dat is heel logisch.

Zo is het beheersen van brandstofkosten nog steeds een enorme operationele uitdaging voor wagenparkbeheerders. De eenvoudigste manier om deze kosten te verlagen, is het aantal gereden kilometers verminderen.”

Het traceren van voertuigen helpt bij het opstellen van betere routes en het efficiënt toekennen van werkzaamheden met behulp van connected navigatie. De bijbehorende voordelen zijn legio, zoals:

  • een strakke planning
  • verbeterde medewerkersproductiviteit
  • lagere onderhouds- en brandstofkosten
  • minder milieu impact

Mobiliteit is inderdaad veel meer dan een sluitende rittenregistratie

Ali Çemrek weet wat dit betekent voor klanten: “Als u Ctrack software gebruikt, werkt uw buitendienst echt een stuk efficiënter én effectiever. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan oplossingen waarmee u het rijgedrag van bestuurders kunt monitoren.

Zo wordt met behulp van Cdrive rijgedrag verbeterd, waardoor het aantal schades vermindert. Daarnaast draagt Cdrive ook bij aan het verminderen van brandstof- en onderhoudskosten. Ondertussen daalt de CO2 uitstoot aanzienlijk. Goed voor de mobiliteitskosten én uw bedrijfsimago!”

De markt is en blijft volop in beweging

“Dat is terug te zien binnen Ctrack, hoe we werken en onze innovaties. We zitten bovenop nieuwe ontwikkelingen en technologieën. Terwijl we tegelijkertijd scherp blijven op wat bedrijven nú nodig hebben.”

“Klanten profiteren van deze combinatie,” aldus Ali. “En dat is natuurlijk waar het uiteindelijk allemaal om draait en waar we het voor doen. Onze klanten.”