Als er met data niets gedaan wordt, is meten NIET weten

Er is al veel geschreven over informatiestress en hoe we dankzij internet en Social Media door de bomen het bos niet meer zien. Tel daar de opkomst van Big Data bij op en er ontvouwt zich een nutteloos rampscenario:

We verzamelen continu allerlei informatie en doen er niets mee

Hoe zonde dat is, zien wij terug in de dagelijkse praktijk. Bedrijven schaffen fleetmanagement software in de cloud aan, omdat er behoefte is aan data. Informatie die inzicht geeft en daardoor de deur openzet naar aanzienlijke besparingen.

Zo is het terugdringen van het brandstofverbruik een hot item, zowel vanuit kostenreductie als milieu oogpunt. Om te beginnen moet er dan inzicht komen in het huidige rijgedrag van de buitendienst medewerkers.

Van daaruit kunnen er concrete stappen gezet worden om het besparingspotentieel daadwerkelijk te benutten. Daarbij gaat het niet alleen om snelheid, maar bijvoorbeeld ook om overmatig stationair draaien en vaak abrupt remmen.

De kink in de kabel zit bij de vertaalslag naar de praktijk

Door alle technologische mogelijkheden, zijn we in staat een ongelooflijke hoeveelheid data te verzamelen. Niet alleen wat betreft wagenparkbeheer. De toepassingen over de hele bedrijfsbreedte zijn eindeloos.

Geen wonder dat veel organisaties na aankoop van een nieuw CRM- of ander softwarepakket, een halfjaar later moeten constateren dat er bij lange na niet uit gehaald wordt wat erin zit.

Is dit iets wat nou eenmaal zo is en waar je je bij neer moet leggen of kun je het voorkomen? Wij kunnen wat betreft fleetmanagement- en telematica oplossingen met overtuiging antwoorden: Ja, het is te voorkomen!

Nadat fleetmanagement software is aangeschaft, begint het wat ons betreft pas echt

U wilt meer dan kilometerregistratie die goedgekeurd is door de Belastingdienst? U gaat voor maximaal rendement, zowel op korte als lange termijn? Dan zijn de uitgebreide Ctrack rapportages precies wat u nodig heeft.

Wat u daar allemaal mee kunt doen, hoeft u niet alleen uit te zoeken. Direct bij het begin kijken wij met u mee. Daardoor wordt snel duidelijk welke rapportage onderdelen op dit moment het belangrijkst zijn en hoe die snel en effectief gebruikt kunnen worden.

Na verloop van tijd nemen wij contact met u op om te horen hoe het gaat. Presteert de software zoals verwacht? Is er belangrijke nieuwe informatie waar we wat mee kunnen doen? Worden de bedrijfsresultaten positief beïnvloed?

U haalt precies uit de Ctrack software wat u nodig heeft

Zo blijft het overzichtelijk én werkbaar. De gestructureerde data die gegenereerd wordt, biedt concrete handvatten. Dat maakt intern goed communiceren wat er nodig is om met z’n allen een efficiencyslag te maken, een stuk eenvoudiger.

Een stortvloed aan data verandert niets. Sterker nog, dat kan een averechts effect hebben. Mensen zien er tegenop om ernaar te kijken en ermee bezig te zijn, omdat er zoveel op ze afkomt. We hebben het tenslotte al druk genoeg.

Uiteindelijk kunnen softwareprogramma’s niet het verschil maken. Dat doen de mensen die ermee werken. Als een systeem toegankelijk is en plezierig werkt, dan volgen de positieve bedrijfseffecten bijna onvermijdelijk.

Meer informatie

Wilt u een demonstratie krijgen van de fleetmanagement software waar het in dit artikel over gaat? Neem gerust contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken.