Mammoet tevreden over Ctrack

Mammoet Europe B.V., Europees marktleider in zware objecten hijs- en transportwerkzaamheden, besteedde haar buitendienst automatiseringstoepassingen aan, waaronder ritten- en urenregistratie software. Na een uitgebreid selectieproces koos Mammoet medio 2013 voor de Ctrack GPS oplossingen. Wat heeft deze keuze na een paar jaar intensief gebruik opgeleverd?

Over Mammoet

Mammoet is in 1971 van start gegaan en hield zich oorspronkelijk bezig met binnenvaartschepen, zwaar transport en hijskranen. Inmiddels is het bedrijf een wereldwijde speler in de off-shore, civiele techniek en binnen de petrochemische industrie. Wereldwijd heeft Mammoet ongeveer 4.200 werknemers en een omvangrijke vloot voertuigen en werkmaterieel.

Waarom Ctrack?

Mammoet ging in 2013 op zoek naar een partner voor een betrouwbare kilometerregistratie ten behoeve van de fiscus. Daarnaast wenste men inzicht in de draaiuren van het materieel en de automatisering van de urenregistratie van personeel.

Na een intensief tender traject van enkele maanden, viel de keuze op Ctrack. Mammoet heeft vertrouwen in de omvangrijke operationele Ctrack organisatie en haar oplossingen, die aansluiten op de wensen van de fiscus en heel nauwkeurig zijn.

Een paar jaar later…

Een paar jaar na de keuze van Mammoet voor Ctrack is een voorlopige balans opgemaakt. In Nederland zijn naast een aantal kranen inmiddels zo’n 500 voertuigen uitgerust met kilometerregistratie van Ctrack. Dit zijn zowel servicebussen als personenauto’s. Met vaste berijders en wisselende chauffeurs.

Bij voertuigen met meerdere berijders wordt er bestuurders identificatie gebruikt. Door middel van start/stop registratie en een koppeling met Mammoet’s SAP back-office software, wordt de administratieve registratielast voor haar werknemers aanzienlijk beperkt. Hetgeen de nauwkeurigheid ten goede komt.

Aangezien ook de planning, de kilometerregistratie voor de fiscus en de draaiuren van de kranen zijn geautomatiseerd, heeft de introductie van Ctrack forse besparingen en meer efficiency opgeleverd. Ook worden de inzet van personeel en materieel nu beter op elkaar afgestemd.

Succes over de grens en in de toekomst

Mammoet vestigingen in andere werelddelen kijken aar het Nederlandse project. Inmiddels zijn ook 100 Australische voertuigen en kranen met Ctrack uitgerust. Mammoet Australië kon eenvoudig gebruik maken van de SAP koppeling die samen met Mammoet Schiedam is vormgegeven.

Overtuigd door de reeds behaalde successen worden in de zomer van 2015 tientallen kranen uitgevoerd voor draaiuren en gebruiksinformatie. De Ctrack GPS oplossingen bieden ook uitgebreide rijgedrag analyse mogelijkheden voor de uitgevoerde voertuigen.

Dit zorgt zonder noemenswaardige operationele inspanningen voor een besparing op brandstof en verzekeringspremies en minder schades. Dankzij de continue investeringen in de uitgebreide Ctrack buitendienst oplossingen kunnen wij Mammoet helpen de bedrijfsprocessen steeds verder te stroomlijnen.