10 meest gestelde fleetmanagement vragen beantwoord

In deze blog geven wij antwoord op de 10 meest gestelde fleetmanagement vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met ons!

1 – Hoe werkt voertuig tracking?

De GPS data die Ctrack ontvangt via de in voertuigen geïnstalleerde tracking units, wordt doorvertaald naar gebruiksvriendelijke kaarten en rapporten. Het enige wat u als klant nodig heeft om deze gegevens in te zien, is uw Ctrack Online account, een internetverbinding en een computer (desktop, laptop, tablet of smartphone). Er is dus geen additionele software nodig.

2 – Wat betekent GPS?

GPS staat voor Global Positioning System. Dit systeem maakt gebruik van een netwerk van satellieten in de ruimte en de daarbij behorende infrastructuur op aarde om positie- en snelheidsgegevens te kunnen geven.

Ctrack’s tracking units communiceren continu met dit systeem om de locatie van uw voertuigen te kunnen bepalen. Wat vervolgens via het GSM netwerk zichtbaar wordt gemaakt op een hoge kwaliteit kaart, met grote nauwkeurigheid.

3 – Hoe gaat de samenwerking met Ctrack van start?

Er wordt een account voor u aangemaakt op basis van wat uw bedrijf nodig heeft. Vervolgens worden er Ctrack units in de betreffende voertuigen geïnstalleerd. Zodra deze geactiveerd zijn, wordt er data verzonden. U krijgt van ons een gebruikersnaam en wachtwoord, waarmee u inlogt op Ctrack Online en alle aangesloten voertuigen kunt volgen.

4 – Waar in de voertuigen worden de units geplaatst?

De Ctrack units worden onzichtbaar achter het dashboard geplaatst en zijn moeilijk te vinden. Als een voertuig gestolen wordt, weet de dief dus niet of er een tracking unit in zit.

5 – Kan ik onze voertuigen ook volgen via m’n smartphone?

Ja, met onze mobiele applicatie FleetMobi kunt u al uw voertuigen die uitgerust zijn met een Ctrack unit volgen. Alle mogelijkheden van onze GPS fleetmanagement oplossing heeft u op deze manier altijd en overal binnen handbereik. FleetMobi is geschikt voor alle types smartphones en tablets.

6 – Kunnen er meerdere mensen tegelijk inloggen op het account?

Meerdere mensen kunnen tegelijkertijd gebruikmaken van het Ctrack Online account. We kunnen aparte gebruikersgroepen voor u aanmaken, bijvoorbeeld per afdeling. Daarnaast is het mogelijk om per gebruiker het bevoegdheden niveau in te stellen.

7 – Is het makkelijk werken met jullie software?

Ctrack Online werkt eenvoudig en de mobiele applicaties zijn heel gebruiksvriendelijk. U kunt echter altijd rekenen op begeleiding vanuit Ctrack. Na installatie wordt er op locatie of online een training gegeven. Maar ook na die tijd kunt u altijd terecht bij onze helpdesk.

8 – Moet je een minimaal aantal voertuigen hebben om gebruik te maken van Ctrack?

Nee, er is geen minimum of maximum. Wij werken zowel voor het MKB als het grootbedrijf, in verschillende sectoren. Het maakt dus niet uit of u 5 of 5.000 voertuigen heeft. Als u graag meer wilt weten over onze klanten en hun ervaringen, kijk dan even op deze pagina.

9 – Wat heeft de rest van de organisatie aan Ctrack?

Natuurlijk blijven sluitende uren– en kilometerregistraties belangrijk, maar fleetmanagement behelst al langer veel meer dan dat. Onze telematica oplossingen zijn in staat om een enorme hoeveelheid data te verzamelen, verbinden en analyseren. Het is dan ook een nuttige optimalisatie- en managementtool voor verschillende organisatieniveaus:

  • dankzij Ctrack kunnen planners effectiever en efficiënter plannen
  • onze rapportages geven operations managers zicht op het totaalbeeld én inzicht in de voor hen belangrijke details. Daardoor kan er bijvoorbeeld tijdig bijgestuurd op het gebied van brandstofverbruik en rijgedrag
  • wagenparkbeheerders en directies maken veel gebruik van het Executive Dashboard, waarin alle KPI’s opgenomen zijn en gemonitord worden

10 – Hoeveel kan ik besparen met behulp van de Ctrack fleetmanagement software?

Een kostenbesparing van 8 tot 15% is niet ongebruikelijk. Door het invullen van de Ctrack Rendement Calculator ontdekt u wat de besparingsmogelijkheden zijn in uw specifieke bedrijfssituatie. Neem dus gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.