3 fleetmanagement software voordelen die verdergaan dan de stip op de kaart en kilometerregistratie

Fleetmanagement software is niet meer weg te denken uit de bedrijfspraktijk. De meeste mensen zijn het er dan ook over eens dat de voordelen ten opzichte van de traditionele, handmatige werkwijzes gigantisch zijn. In dit artikel bespreken we 3 in het oog springende fleetmanagement software voordelen die verder gaan dan de fleetmanagement basics, de stip op de kaart en kilometerregistratie.

1 – Rijgedrag monitoren én verbeteren

Bepaald rijgedrag heeft een grote invloed op het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot van uw wagenpark. Denk bijvoorbeeld aan te hard rijden, abrupt remmen, te snel optrekken en bochten afsnijden. Met Ctrack Cdrive kunt u rijgedrag monitoren én verbeteren:

Het rijgedrag wordt eenvoudig en overzichtelijk in kaart gebracht en u ziet in één oogopslag waar de besparingskansen zitten, wat doelgericht actie ondernemen vereenvoudigt. Dankzij een smartphone app kunnen de bestuurders motiverend snel zien of ze beter presteren.

Erwin de Geus, directeur van TSB Industrial Cleaning:
“Met behulp van Ctrack’s software kunnen we onze MVO doelstellingen uitbouwen en de resultaten eenvoudig inzichtelijk maken. Logisch dus dat we enthousiast zijn over Cdrive. De impact is groot. Ik kan het ieder bedrijf aanbevelen.”

2 – Aanvullende operationele inzichten

Met Ctrack’s Executive Dashboard kunt u op een laagdrempelige manier snel zakelijk kritische gegevens inzien. Duidelijke grafieken en tabellen geven een overzichtelijke samenvatting. U ziet in één oogopslag hoe de zaken ervoor staan.

Met behulp van dit Dashboard vergaren vlootbeheerders aanvullende operationele inzichten en business intelligence. Daardoor worden patronen en trends sneller gesignaleerd en kan de organisatie daar dus ook sneller op inspelen.

Barend van Doorn, directeur van Van Doorn:
“Wij gebruiken het Executive Dashboard voor een diepgaander inzicht in de wagenparkprestaties. Daarnaast is het brandstofgebruik live te monitoren dankzij de CAN-bus aansluiting. Het gevolg van dit alles? Een enorme brandstofbesparing!”

3 – Rittenregistratie met Keurmerk

Het Keurmerk Ritregistratiessystemen wordt afgegeven door een onafhankelijke stichting. De Ctrack rittenregistratie software Fiscaalbox versie 1.0 voldoet aan alle vereisten van dit Keurmerk en daarmee aan de door de Belastingdienst gestelde eisen.

Dankzij deze Keurmerk RRS certificering weet u zeker dat de Ctrack rittenregistratie software Fiscaalbox versie 1.0 volledig up-to-date is, aan de laatste privacy en databeveiliging eisen voldoet en geaccepteerd wordt door de Belastingdienst.

Gilbert Jansen, Teamleider servicemonteurs en inmeters Bruynzeel Keukens:
“Rittenregistratie-software met keurmerk is onmisbaar voor ons. Daarbij gaat het gaat niet alleen om de scheiding tussen werk- en privékilometers. Een verbeterde planning en goede urenregistratie zijn net zo zwaarwegend. Je kunt ervan op aan dat de gegevens nauwkeurig en correct verzameld worden.”

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de Ctrack fleetmanagement software voordelen