Feenstra verhoogt productiviteit door rittenregistratie

Met ruim 1.600 medewerkers en 1.000 bedrijfsauto’s die door heel Nederland rijden, is Feenstra Verwarming dagelijks actief in de installatiewereld. Feenstra wil een track en trace systeem niet enkel gebruiken voor een sluitende rittenregistratie. Het vergroten van de productiviteit is net zo belangrijk.

Het belang van een track en trace systeem voor Feenstra

Feenstra adviseert, installeert, voert preventief en correctief onderhoud uit én ondersteunt bedrijven, instellingen en consumenten bij het nemen van belangrijke investeringsbeslissingen. Zo’n organisatie, met 1.600 medewerkers die ernaar streven snelle service te bieden, moet haar processen snel en accuraat kunnen volgen.

Inzicht in de exploitatiekosten en operationele dienstverlening waren de belangrijkste drijfveren om een track en trace systeem aan te schaffen. Daarnaast wilde men een goed werkend en geaccepteerd systeem dat snel geïmplementeerd kon worden.

De leverancier moest een no-nonsense organisatie zijn, die goed bekend is met de markt, een bewezen trackrecord heeft en ervaring met grote projecten. Ctrack paste precies in dat plaatje.

Productiviteit Feenstra gestegen door Ctrack’s track en trace systeem

De gerealiseerde productiviteit voordelen variëren van kostenreductie tot meer inzicht in processen en vermindering van de administratieve lasten. Het invoeren van Ctrack heeft ook voor optimalisatie van de monteurs planning gezorgd en een betere verdeling van de werklast.

Ondersteunende afdelingen ervaren het als een groot voordeel dat er nu een sluitende urenverantwoording en rittenadministratie is voor zowel klanten als De Belastingdienst. Door alle ritten te registreren, is altijd duidelijk waar alle servicebussen geweest zijn en is de verantwoording naar opdrachtgevers helder.

Inzicht in het privégebruik voorkomt ook dat er hiaten ontstaan in de belastingtechnische verantwoording, omdat het systeem voorziet in een fiscaal aanvaarde kilometerverantwoording.

Daarnaast heeft de introductie bijgedragen aan een stuk bewustwording binnen het bedrijf. Doordat rijgedrag zichtbaar is, wordt er minder omgereden en is het brandstofverbruik afgenomen.