DigiCore is nu onderdeel van Novatel Wireless

Onlangs zijn DigiCore Holdings Limited en Ctrack® onderdeel geworden van Novatel Wireless. Novatel is een wereldwijde leverancier van Internet of Things (IoT) technologie en de uitvinder van MiFi® – portable WiFi hotspots.

Van samenwerking naar samensmelting.

Novatel Wireless en DigiCore, waar Ctrack onderdeel van uitmaakt, werken al sinds 2013 nauw samen. In die jaren werd duidelijk hoe goed onze technologieën en ideeën op elkaar aansluiten.

Nu DigiCore onderdeel is geworden van de Novatel organisatie, is er een wereldwijd opererend en toonaangevend telematics bedrijf ontstaan, met een enorm gevarieerd klantenbestand. De CEO’s van beide bedrijven over de acquisitie:

Alex Mashinsky, CEO Novatel Wireless:

Zowel DigiCore als Novatel willen allebei wereldwijd complete Internet of Things oplossingen leveren. We gaan gezamenlijk door met het op- en uitbouwen van totaaloplossingen die onze klanten eenvoudig kunnen inzetten en waarmee zij snel betere bedrijfsresultaten behalen. Deze geografische uitbreiding past helemaal binnen de gedeelde visie, ook omdat wij onze Software as a Service diensten willen uitbreiden.

Nick Vlok, CEO DigiCore Holdings:

Ctrack heeft een uitstekende reputatie. Er is een mooie business opgebouwd in de afgelopen 30 jaar. En de meer dan goede service & support zorgen ervoor dat klanten lang bij ons blijven. Als onderdeel van Novatel zullen wij blijven innoveren en onze huidige oplossingen versterken. Deze bundeling van diepgaande expertise en ervaring, zal ongetwijfeld meerwaarde opleveren voor onze klanten.

Over Novatel Wireless, Inc:

Novatel is toonaangevend in het ontwerpen en ontwikkelen van draadloze oplossingen, gebaseerd op 3G en 4G technologie. Zij leveren wereldwijd Internet of Things (IoT) en Cloud SaaS diensten, o.a. aan distributeurs, original equipment manufacturers (OEM’s) en retailers.

De product range bevat ondermeer MiFi® Mobile Hotspots, USB modems, embedded modules en Mobile Tracking- en Asset Tracking oplossingen. Deze innovatieve producten zorgen dat communicatie overal en altijd mogelijk is, zowel voor bedrijven als consumenten.

Meer informatie:

  • Update november 2015: Novatel Wireless appoints Sue Swenson as CEOOnlangs is Sue Swenson aangetreden als nieuwe CEO van Novatel. Swenson, die al sinds juni 2012 bestuurslid was, heeft ruim 20 jaar executive management ervaring in de telecommunicatie sector. Zo was zij o.a. COO bij T-Mobile en CEO van Sage North America. Daarnaast is zij bestuurslid geweest van verschillende technologiebedrijven.

    Sue Swenson: “We hebben een transitie doorgemaakt van het verkopen van hardware naar het bieden van complete Internet of Things oplossingen en Software as a Service abonnementen. Als CEO van Novatel zal ik al mijn tijd en energie dan ook richten op het wereldwijd verder op- en uitbouwen van die evolutie.”