Besparing op de administratie van Devenco

Devenco levert en installeert complete liftinstallaties in heel Nederland. Iedereen die binnen Devenco betrokken is bij de externe uitvoering van werkzaamheden heeft een track en trace unit in de auto, van hoog tot laag.

Devenco levert en installeert complete liftinstallaties in heel Nederland. Iedereen die binnen Devenco betrokken is bij de externe uitvoering van werkzaamheden heeft een track en trace unit in de auto, van hoog tot laag. Ze zijn geen voorstander van controles en daaraan verbonden kosten, maar wel als het mogelijk is om hiermee tot een efficiëntere verdeling van de werkzaamheden te komen.

Sluitende rittenregistratie bijhouden en privacy van werknemers waarborgen
Devenco wilde niet uitsluitend de rittenregistratie bijhouden en storingen registreren, minstens zo belangrijk vond men dat monteurs zich niet bekeken en gerespecteerd voelden. Succesvolle doorvoering van veranderingen vereist dat er ook respect is voor de effecten die de nieuwe werkwijze heeft op betrokkenen. De oplossing werd gevonden in Ctrack Enterprise en de Excel exportmodule. Bij de invoering van het systeem werd een strikt protocol geschreven, strikter dan de vakbonden voorschrijven. Dit kwam voort uit de behoefte om de privacy van de werknemers zoveel mogelijk te waarborgen. Zaken als toegangsautorisaties en privé versus zakelijke kilometers werden duidelijk omschreven.

Brandstofbesparing en besparing op de uren van monteurs
De rittenregistratie werd gekoppeld aan een Excelapplicatie. Zo ontstond de mogelijkheid om een wekelijkse rapportage in Excel via e-mail naar de monteurs te sturen. De monteurs vullen dan zelf in wat de reis- en werktijd is geweest en andere informatie die niet direct uit het systeem te herleiden is, waarna ze de ingevulde rapportage terugsturen. Voor de medewerkers van Devenco bespaart deze wijze van verantwoording veel ergernis, omdat er ook aandacht is voor de persoon achter de data. Maar bovenal heeft de invoering geleid tot een enorme beperking van administratieve werkzaamheden voor monteurs. Het meest zichtbare effect constateerde men echter op de afdeling planning. De capaciteit van die afdeling verdubbelde en de efficiency werd verhoogd. Daarnaast heeft een effectievere planning geleid tot een aanzienlijke besparing op het aantal kilometers, de hoeveelheid brandstof en de inzet van monteurs.