Bijtelling per januari 2015

De criteria voor een lagere bijtelling worden vanaf 1 januari 2015 weer verder aangescherpt door de Nederlandse overheid. Wat betekent dit precies voor de leaserijders van Nederland en wat kan er gedaan worden om de bijtelling op uw leaseauto laag te houden?

Bijtelling 2015: moet u dit jaar nog uw leaseauto registreren?

Wij leggen uit hoe de schalen veranderen en hoe ook u een lage bijtelling kunt krijgen bij registratie van uw nieuwe leaseauto.

Hoe verandert de bijtelling precies vanaf 1 januari 2015?

Volgens de afspraken uit Autobrief I worden de lagere bijtellingschalen verder aangescherpt door de overheid volgend jaar. Dit om rijden in milieuvriendelijke auto’s met een lage CO2-uitstoot te promoten. De wijzigingen gaan vanaf 1-1-2015 in en zijn als volgt:

Uitstoot g/km 2015 – klik voor vergroting

Volgend jaar zijn de criteria voor lagere bijtelling dus gelijk voor zowel benzine als diesel. De 4% bijtelling blijft uitsluitend bestemd voor elektrische auto’s of andere typen voertuigen zonder CO2-uitstoot.

Naast ‘groen rijden’ zijn er nog meer opties om een lage bijtelling voor uw volgende lease te garanderen. We behandelen ze hieronder.

Uw nieuwe leaseauto registreren in 2014 voor een lage bijtelling

Bent u op zoek naar een nieuwe leaseauto? Dan raden wij aan om het voertuig nog dit jaar op kenteken te registreren. De bijtelling van een geregistreerde auto blijft 60 maanden onveranderd, ongeacht of de regels aangescherpt worden. Een in 2014 geregistreerde auto die 85 gram CO2 per kilometer uitstoot, behoudt dus zijn 14% bijtelling in 2015 en de jaren daarop.

Zakelijk leasen met minder dan 500 privékilometers per jaar

Ook in 2015 geldt bij een zakelijke lease dat u geen bijtelling hoeft te betalen als u minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt. O.a. woon-werkverkeer geldt als zakelijke kilometers, dus het is een aantrekkelijke optie. Wel dient u voor uw werkgever en de Belastingdienst een sluitende rittenregistratie bij te houden.

Ctrack raadt daarvoor aan om een rittenregistratiesysteem in te bouwen, zoals onze Fiscaal Box . Dit kastje wordt volledig onzichtbaar in uw leaseauto gebouwd en is bovendien voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen. Meer weten over waar de rittenregistratie voor de Belastingdienst aan moet voldoen? Wij geven antwoord op de 10 meest gestelde vragen.

Prinsjesdag 2014

Verwacht wordt dat het kabinet tijdens Prinsjesdag op 16 september meer informatie geeft over de toekomst van de bijtelling in Nederland. Ctrack houdt u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. UPDATE: Bij het bekend maken van de Miljoenennota is gebleken dat de reeds bekende CO2-grenzen niet worden aangepast voor 1 januari 2015. Bovenstaande grenzen gelden per 1 januari 2015.